Pernilla och produktion

Om mig

Avslutade Konstfack 1991. Finns med min formgivning i gränslandet mellan konst och slöjd. Produktionsmässigt finns min verksamhet någonstans mellan konsthantverk och industri.

Tidigt bestämde jag mig för att ha ett bra liv och det är därför jag tex bara producerar i Sverige och bara samverkar med andra jag gillar.

Drivs av en vilja att förstå vad som är genuint manligt och kvinnligt och hur vi möts just nu i vår verklighet.

Miljö & arbetskraftspolicy

Ända sen starten av företaget 1996 har idén varit att jobba i respekt för människor (inklusive mig själv), djur och natur.

Det är därför som det till exempel inte finns bomull i sortimentet eftersom det är en gröda som kräver mycket giftbesprutning och där arbetskraften ofta är fattiga människor. Ekologisk bomull från certifierade farmar är intressant och kommer kanske i framtiden.

Det är också därför produktionen sker i Sverige till ett högre pris men med de uppenbara styrkorna att jag vet exakt vem som producerar och att de har bra betalt. Plus att frakter och missförstånd minimeras eftersom avstånden är korta och vi pratar samma språk.

Garnerna kommer från olika spinnerier i Europa. Målet är att jobba med ekologisk och rättvisemärkta garner fullt ut men för tillfället är det bara några av materialen ( höst 2012 filtad tunn ull, alpacka och lin) som kvalar in i den gruppen.

Eftersom jag tror att alla människor behöver varandra är det intressant att köpa garn från utvecklingsländer som nu alpackullen från Bolivia. Och det är också därför organisationen Läkare utan gränser, sedan företagsstarten 1996 får 10 kronor per sålt plagg, idag ca 20 000 kr per år.