Merino bas

Merinoull bas

 

Merinoull med bladmönster

Merinoull
Tunn och sensuell med god värme. En baskvalité. Så mjuk att även de som vanligtvis inte gillar ull kan hitta den. Hela merinokollektionen är framtagen för att vara enkelt och naturligt kvinnlig. Koftan är min formgivning av kavaj och har 20 år på nacken. En storlek som passar förvånansvärt många kroppar. Korta koftan så användbar i alla lägen, den du lätt knölar ihop i väskan ifall att det blir kallt eller varmt under dagen. Fin utanpå tunikor och klänningar.

Merinoull med bladmönster
Mjuka merinokvalitén med sitt slingrande bladmönster. Från tröjan i all sin enkelhet till koftorna som med sin A-form och spetsiga framändar, möter kvinnokroppen så vänligt. Ömtålig. Lätt att fastna i saker och dra ut en tråd, men också ofta lätt att laga osynligt i de slingrande rankorna.

Tvättråd
All ull mår bra av att vädras och behöver egentligen inte tvättas så ofta. Tvätta plagget för hand eller i maskin på handtvätt-programmet. Skaka ut plagget och torka gärna i torkskåp. Plaggen noppar sig lite ullnaturligt efter ett tag, speciellt på slitställen. Det beror på att garnet är löst spunnet (mjukt) och sen ganska glest stickat och när du använder plagget kommer ullfibrerna fram.

 

 

Färger 2019/20
Petrol röd sand gråsvart mörkblå blå

I butiken finns också fler färger i lager. Maila butik@pernillasvenre.se om du vill veta mer om de färgerna. Vi brukar skicka enkla bilder av det som ligger i hyllorna. Ett 15 tal färger finns.